Lihatukku Peltovirta Oy

lihatukku-peltovirta-sastamala-pirkanmaa_2

Possua - nautaa - kanaa

Toimitamme naudan-, sian- ja siipikarjanlihaa asiakkaillemme koko Suomen alueelle. Asiakkaamme edustavat ammattikeittiöitä hotelli-, ravintola- ja caterin sektorilla sekä päivittäistavarakauppaa kauppaketjuista yksittäisiin yrityksiin.

Lihatukku Peltovirta Oy myy laadukasta lihaa moneen pito- ja lounaspöytään ja kauppojen palvelutoreille. Kuluttajapakkauksina tuotteemme päätyvät myös lihaherkuiksi kotitalouksiin. Valikoimaan kuluu naudan, porsaan ja broilerin fileestä ja paistista tuoreliha- ja puolilihavalmisteet, miedosti suolatut tuotteet ja pakasteet.

Pitkä kokemus, vahvat perinteet ja asiakaslähtöinen tuotevalikoima ovat ammattitaitomme perusta. Palvelemme joustavasti tiiviillä  organisaatiolla ja joustava oma tuotantomme Sastamalassa on erikoistunut tuorelihan käsittelyyn, suolaamiseen ja pakkaamiseen. Lihatukku Peltovirta Oy on tunnettu varmoista toimituksistaan, joita tukee keskeinen sijainti Pirkanmaalla ja hyvät logistiset kulkuyhteydet.

Lue lisää

Perheyrityksen historiaa

Teurastamosta lihanjalostajaksi

Lihatukku Peltovirta Ky on perustettu vuonna 2001, kotipaikkana Pirkanmaan Sastamala, mistä myös yrityksen juuret juontavat yli 80 vuoden taakse. Lihatukku Peltovirta Oy yhtiömuodonmuutos tehtiin vuonna 2019.

Vilho Nikolai Peltovirta aloitti lihatuotteiden myynnin jo 1940 luvulla myyden peräkärrystä lihaa Porin torilla. Sittemmin lihatukkukauppaa on tehnyt Vilhon poika ”Jukka” Vilho Johannes, pojanpoika Juha ja pojanpojanpoika Juho. Jo viidennessä polvessa on kaikilla suvun miehillä ollut Vilho yhtenä etunimenään muistona perheyrityksen perustajasta, jonka vaatimattomasti alkanut ura sai tunnustusta myös talousneuvos-tittelin muodossa.

Sotien jälkeen perustettu Vammalan Liha alkoi teurastamotoiminnasta, joka 1960 luvun alussa jalostui omaksi makkaratehtaaksi. Vammalan Liha työllisti parhaimmillaan yli 100 henkilöä, makkaraa ja muita lihatuotteita myytiin myös omissa lihakaupoissa sekä tehtaan myymälässä. Vammalan Suomi-makkara oli ehdoton ykköstuote, sitä herkkua saadakseen asiakkaat jonottivat pitkissä jonoissa kaupan ulkopuolella.

Lihatuotteiden tuontiyritys Maestro Food perustettiin 1997 ja se keskittyi palvelemaan lihatukkujen ja teollisuuden tarpeita. Sen jälkeen Juhan ja Juhon omistama Lihatukku Peltovirta Oy on jatkanut menestyksekkään perheyrityksen historiaa nykypäivään.